מחזון למציאות
בדף זה תוכלו למצוא סיפורים מעוררי השראה על אנשים וארגונים שמצליחים לייצר שינוי,
ומאמרים, ראיונות והרצאות להרחבת האופקים
מאמרים להרחבת הידע והחשיבה
קיימות חברתית - חלק בלתי נפרד מקיימות סביבתית
מאת: הילה ליאו שפירא
רוב האנשים ששומעים את המילה "קיימות" חושבים ישר "איכות סביבה". אז מה זו בעצם קיימות חברתית ולמה כדאי לנו להתייחס אליה ברצינות?
עד כמה חשובה לעובדים בהייטק קיימות בחברה?
מאת: הגר לידור
סקר בקרב עובדי הייטק מראה כי רוב גדול של העובדים יעדיפו לעבוד בחברה אשר פועלת באופן ערכי ומתוך דאגה לחברה ולסביבה, ויהיו מוכנים גם "לשלם" עבור זה. איך זה יכול להשפיע על התנהלות החברה?
כבר היום יש מספיק מזון
לכולם
מאת: ד"ר אריק הולט-גימנז
כבר היום אנחנו מגדלים מספיק אוכל ל-10 מיליארד איש, ובכל זאת לא מצליחים לחסל את הרעב העולמי. למה זה קורה ומה אפשר לעשות לגבי זה.
מעלים הילוך עם קיימות
אסטרטגית
מאת: הילה ליאו שפירא
כדי לאפשר לנו ולדורות הבאים להתקיים ברווחה נוכל לאמץ תפיסה של קיימות אסטרטגית. זוהי גישה המספקת את הקווים המנחים לקבלת החלטות מושכלת יותר והוגנת יותר לטווח הקצר והארוך.
הרצאות וראיונות שבהם אנחנו חולקות את הידע שלנו
פודקאסט "מהפכות הקטיפה"
הגר מתראיינת בפודקאסט של ד"ר תמי רובל-ליפשיץ וד"ר יעל בן-דוד שעוסק בהובלת שינויים בארגונים, ודרכם בחברה כולה. תוכלו לשמוע איך נראה ייעוץ אסטרטגי לקיימות, מה גורם לארגונים ללכת על זה, מה מבדיל בין ארגונים שרוצים לעשות שינוי אמיתי לבין כאלה שרוצים רק להיראות טוב, מה עוזר לקדם שינוי בארגון ועוד.
פודקאסט "שמונה על"
הילה מתראיינת בפודקאסט של רוני דניאל שהוקלט עבור הקורס "חדשנות וקיימות במרחב הבנוי" לסטודנטים לאדריכלות, ומספרת על כלכלה מעגלית ועל פרויקט הסימביוזה התעשייתית שאותו היא מנהלת.
פודקאסט "אלטרנטיבה"
הילה מתראיינת בפודקאסט של Up to Us, ומספרת על קיימות אסטרטגית בארגונים, על פרויקט הסימביוזה התעשייתית, ועל הקשר בין עבודה פנימית לקיימות.
הרצאה בכנס "אפס פסולת ישראל"
הרצאה של 10 דקות בכנס "אפס פסולת ישראל", שבה הגר מדברת על "אפס פסולת במשרד - איך עושים את זה?" תוכלו לשמוע מה אפשר לעשות בכל משרד, כולל הצגה של כלי פרקטי ומקיף שמאפשר לעשות אבחון ראשוני לארגון ולקבל שלל רעיונות למהלכים שניתן לבצע בארגון.
סיפורים קצרים ומעוררי השראה
"אנושיות בעבודה" זוהי סיסמתו של תאגיד הקואופרטיבים "מונדרגון" בספרד. מאז תחילת דרכו של התאגיד הוקמו כ-250 חברות וקואופרטיבים בתחומי תעשייה, פיננסים וקמעונאות, המעסיקים כ-74 אלף איש ומגלגלים כ-11 מיליארד יורו בשנה. העובדים עצמם הם בעלי המניות היחידים, כאשר לכל עובד מניה אחת וזכות הצבעה שווה.
כשאליה ודניאל החליטו לנסות לגייס סכום קטן בקמפיין מימון המונים, כדי שיוכלו להגשים את חלומם ולייצר שוקולד טבעוני מושלם, הם לא דמיינו לאן זה יוביל אותם. הם גייסו למעלה מ 200,000 ש"ח, אשר אפשרו להם להרחיב את שאיפותיהם, להקים עסק חברתי מרשים, ולתת מענה לצורך הבסיסי של שוחרי הטבעונות בשוקולד איכותי וטעים.
טומי קליין, אמן הולנדי, הזדעזע ממראה נהר ה"סכהי" המלא בפסולת, שלאורכו הלך כל יום בדרכו לסטודיו שלו. יום אחד הוא החליט לעשות מעשה.
טומי הקדיש 30 דקות בכל יום בדרכו לעבודה לאיסוף פסולת מהנהר. מהר מאוד השקיות נערמו, והפעולה הפשוטה שלו הצליחה לסחוף אחריה המוני אנשים ברחבי העולם לשנות את חזות הנהר.
סרטונים של חזון ושל מציאות
טעימה מעשרות הגינות הקהילתיות בירושלים והאופן שבו הן משפיעות על הקהילה כולה.
"לא לקחת כלום. לא לעשות נזק" זו הפכה להיות גישתו של ריי אנדרסון, מייסד חברת השטיחים Interface, אשר לקח צעד אמיץ מאוד להטמיע קיימות באופן הכי קפדני בחברה שלו, ועל ידי כך הצליח גם להכפיל את הרווחים שלו. סיפור מרתק שממחיש שקיימות ורווחיות הולכים ביחד (כתוביות בעברית).
סיפורה של זוכת פרס נובל לשלום, שהקימה תנועה נשית בקניה שנטעה למעלה מ-30 מיליון עצים ועל ידי כך חיזקה את נשות הקהילה וסיפקה להן פרנסה וביטחון.